Hizmetler

Hizmet Listesi

GTOS TERAPİ

GTOS TERAPİ Nedir?

   GTOS Terapi, başta bel ve boyun fıtığı olmak üzere tüm iskelet-kas sistemi rahatsızlıklarında başarılıyla uygulanmaktadır. Yaklaşık 14-15 yıllık bir geçmişi olan terapi yöntemini, uluslararası camia da sözü geçen bir çok bilim insanı önermektedir. GTOS Terapi, alanında uzman fizyoterapistlerce, özgün patentli bir cihazla ve deri altına girmeden uygulanan bir manuel teknikdir. Ameliyat, iğne, ilaç ışın elektrik vb. kullanmadığı için bir masajdan bile daha az risk taşımaktadır. Bu sebeple birkaç kez ameliyat geçirmiş kronik vakalardan, ambulansla taşınacak kadar ağır akut vakalara, tansiyon, şeker hastası yaşlıdan 9 aylık hamile bayanlara kadar herkese uygulanabilmektedir.  


Kalıcı Bir Çözüm Mü?

Kalıcı bir çözümdür, GTOS Therapy sonrası rahatsızlığın aynı şekilde tekrar etme olasılığı, hiçbir rahatsızlığı olmayan sağlıklı insanlarla aynıdır. Kazalar, aşırı soğuk, aşırı stres, yaş, aşırı kilo, postür ve yürüyüş bozuklukları, enfeksiyon, hareketsizlik gibi hastalık oluşturan faktörlere maruz kalınınca, hiçbir rahatsızlığı olmayan insanlarda da olabileceği gibi GTOS Terapi görmüş kişilerde de şikayetler yeniden oluşabilir. 


Yan Etkisi Var Mı?

Deride oluşabilecek kızarmalar haricinde, hiçbir yan etkisi veya sakatlanma ihtimali yoktur Herkese, her an uygulanabilir; Yaş, cinsiyet, kilo, kalp, şeker, tansiyon, hamilelik gibi diğer tedavileri engelleyen faktörler, hastanın akut (şiddetli, yeni) kronik (kalıcı) olması, GTOS Terapi uygulanmasını etkilemez.


Hangi Vakalara Uygulanır?



MANUEL TERAPİ

Manuel terapi, manipülatif tedavi ya da manuel ve manipülatif tedavi, özel teknikler içeren ve tamamen elle uygulanan bir tedavi yöntemidir. Kemiksel deformiteleri düzeltmeyi amaçlayan ve egzersizle birleştirildiğinde etkisi yüksek bir tedavi konseptidir. 


PİLATES

Pilates, Joseph Pilates tarafından kasları güçlendirmek, esnekliği arttırmak ve vücudun genel sağlığını iyileştirmek amacıyla geliştirilmiş bir egzersiz sistemidir.Egzersizler minder üzerinde ya da özel olarak dizayn edilmiş aletlerle yapılır. 

REHABİLİTASYON

Rehabilitasyon, fizyolojik ve anatomik bozuklukları kısmen veya tamamen gidererek bireylerin fiziksel bağımsızlık kazanmasını amaçlayan bir tedavi yöntemidir.

Bedendeki fonksiyon kaybına ve hastaya özel olarak planlanan rehabilitasyon programında tek tip bir standart yoktur. Uygulama ile hedeflenen ise fiziki yetersizlikleri ortadan kaldırmak, fonksiyon bozukluklarından kaynaklanan ağrıları minimuma indirmek, bireyin mevcut kapasitesini en üst düzeyde kullanmasını sağlamaktır.


KAYROPRAKTİK

Kayropraktik; kas, omurga ve iskelet sisteminin biyomekanik bozuklukları ve bunun sinir sistemi üzerinde oluşturduğu sorunları önlemesiyle ilgilenen destekleyici bir uygulama alanıdır. Yunanca bir ifade olup “el ile yapılan uygulama” anlamına gelmektedir. Kayropraksi yöntemiyle tedavi, vücut sağlığının doğal yollardan korunmasını ve direncinin geliştirilmesini amaçlar. Kayropraktik tedavinin en önemli prensibi hastanın fonksiyonel kapasitesini arttırarak yaşam aktivitesine ve kalitesine katkıda bulunmaktır.

Modern kayropraktinin temel hipotezi özetlenirse;

hastalığı iyileştirir veya sağlığı düzeltir.

Kayropraksi uygulanabilecek durumlar:



DERİN DOKU ve TETİK NOKTA MASAJI

Tetik nokta masajı kas kramplarının ve spazm olarak bilinen sinir kasılmalarının sebep olduğu ağrıları hafifletmek ve hatta tamamen yok etmek için uygulanır.

Tetik Nokta Tedavisi, diğer bir ismiyle miyofasyal tetik nokta terapisi, dünyada ilk defa Amerikalı tıp doktoru, Dr. Janet Travell tarafından uygulanarak tanıtılmıştır. 1940’lardan günümüze uygulanan tetik nokta terapisi alternatif tıbbın yeni bir dalı olarak kabul görmektedir. Terapi uygulanan hastalar tarafından deneyimlenen olumlu sonuçlar sebebiyle tetik nokta terapisi tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaya ve ilgi görmeye başlamıştır.

Tetik Nokta Nedir?

Miyofasyal Tetik Nokta, diğer bir adıyla Trigger point olarak da tanımlanmaktadır. İskelet kaslarının gergin bantlarında elle muayene yöntemiyle hissedilen, oldukça lokalize ve çok hassas noktalardır. Miyofasyal Tetik Nokta Ağrısı ise; bir ya da birden fazla kas grubunda görülen ağrı, hassasiyet ve tutuklukla karakterize edilen bir tür ağrı çeşididir. Halk arasında kulunç, kas romatizması veya yel vurması gibi isimlerle de adlandırılmaktadır.

Kaslarda oluşan ağrı sebebiyle hareket etme kısıtlılığına neden olur. Kasın daha fazla ya da daha az çalışmasına ve kaslar arasında dengesizliğe sebep olur. Kaslarda yaşanan bu dengesizlik sebebiyle, zaman geçtikçe vücudun diğer bölgelerinde de benzer sıkıntılar ortaya çıkmaktadır. Örneklendirecek olursak; belde kısmında bulunan kaslarda, M. Quadratus Lumborum’da bulunan tetik nokta kalça bölgesinde ağrıya neden olur. Bu durum tedavi edilmediği taktirde ileride diğer bölgeler de yaşanan sıkıntıya eşlik edecektir.

Tetik Noktalar

Kişinin yaşadığı miyofasyel ağrı sorunlarını tespit etmek için ilk önce kasların merkezi tetik noktalarını bulmaya dayanmaktadır. Vücudumuzda bulunan tetik noktalar, daima kas liflerinin hemen merkez (orta) noktasında bulunmaktadır. Bu noktalar, motor sinirlerin içeri girip, kaslara kasılmasını söylediği ve sinyallerin ilettiği noktalardır. Buralar aynı zamanda sarkomerlerin kendini kilitlediği anda tetik nokta oluşturduğu noktalardır. Kasın iç yapısını tanıyıp geniş bölgesini bilmek, aynı zamanda tetik noktalarını bulmaya yardım etmektedir.

Tetik Nokta Ağrıları Nasıl Oluşur?

Kaza, düşme, gerilme ya da aşırı çalışma durumu triger nokta oluşumunun en bilindik nedenlerindendir. Yaşanan travmalara bağlı olarak; kırıklar, çıkıklar ve kas yırtılmaları, yumuşak dokuda meydana gelen travmalar, yumuşak doku ve kemik enfeksiyonları trigger nokta oluşumuna sebep olabilirler. Gluteal kasa yapılan enjeksiyonlar,yaşanan meslek hastalıkları, arka cepte sürekli taşınan, gluteal kasa basınç yapan cüzdan gibi aksesuarlar da bu durumun yaşanmasına sebep olabilmektedir. Tamamen hareketsiz ve sporsuz yaşamak’da olduğu kadar, yapılan aşırı spor da trigger nokta oluşumuna neden olabilir. Özellikle kasların aşırı bir şekilde bilinçsiz ve yanlış kullanımı trigger noktaların oluşumunda oldukça sık karşılaşılan nedenlerden olmaktadır.

En Sık Karşılaşılan Tetik Nokta Sebepleri

Tetik Nokta Belirtileri

Miyofasyel tetik noktaların kişide oluşturduğu duyu belirtileri bir çok çeşitliliğe sahip olup sadece ağrılarla sınırlı kalmamaktadır. Yaşanan fonksiyon bozukluğu belirtileri, kaslarda aşırı sertleşme, aşırı halsizlik durumu, ödem ve bulantı, baş dönmesi, (postür) duruş bozuklukları gibi çok çeşitlidir.

Tetik Nokta Masajı

Tetik nokta masajı kas kramplarının ve spazm olarak bilinen sinir kasılmalarının sebep olduğu ağrıları hafifletmek ve hatta tamamen yok etmek için uygulanır. Özellikle baş ağrıları, boyun tutulmaları, tutulmuş omuzlar, sırt ağrıları, bel ağrıları, bel tutulmaları ve siyatik için son derece faydalıdır. Tetik nokta masajında kaslar en ince ayrıntısına kadar derinlenmesine incelenmektedir. Yapılan bu uygulamada yüzeye yakın kaslar bağ dokular eklemler ve daha derindeki bağ dokular üzerinde detaylı bir şekilde çalışılmaktadır.

Tetik nokta masajında, tetik noktalar nedeniyle kısalıp genişleyen kaslar sinirleri sıkıştırdığı için uyuşma, karıncalanma, yanma ve hassasiyet artışı gibi anormal duyulara neden olabilmektedir. Baldır bölgesinde bulunan kasın tetik nokta dolaşımı etkileyerek bilek ve ayakta şişliğe neden olabilmektedir. Boyun kasında aynı şey el ve bilekte şişmeye sebep olabilir. Tetik noktalar kasları kısa ve çok sert hale gelmesini sağlayarak hareketlerin kısıtlanmasına, kasların daha hızlı ve çabuk yorulmasına, eklem hareketleri esnasında takılmalara yol açabilmektedir.

Tetik Noktalar Hangi Bölgelerde Bulunur?

Tetik noktaların en sık görüldüğü yerler boyun ve sırt kaslarıdır. Bunun haricinde, omuz, dirsek, bel, kalça ve diz bölgelerinde de sıklıkla görülebilmektedir.




KİNEZYOLOJİK BANTLAMA

Kinesio Bantlama Yöntemi belirli bir rehabilitasyon amaçlı bantlama tekniğidir. Vücudun hareket açıklığını kısıtlamadan kaslara ve eklemlere destek ve stabilite sağlamanın yanı sıra klinik ortamda uygulanan manuel terapinin faydalarını klinik sonrası sürdürebilmek için yumuşak doku manipülasyonunun devam ettirilmesini sağlayarak vücudun doğal iyileşme sürecini kolaylaştırmak amacıyla tasarlanmıştır. Lateks içermeyen ve tek bir uygulama ile günlerce kullanılabilen Kinesio Tex Tape, pediatriden geriatriye kadar değişen popülasyonlar için güvenli şekilde uygulanabilir ve çeşitli ortopedik, nöromüsküler, nörolojik ve diğer tıbbi durumlarının rehabilitasyonuna başarılı şekilde destek sağlayabilir. Kinesio Bantlama Yöntemi, hastalara yalnızca aradıkları desteği sunmakla kalmaz, aynı zamanda mevcut etkilenimin rehabilitasyonuna da fayda sağlayan terapötik bir bantlama yöntemidir. Kinesio Tex Tape somatosensoriyel sistemdeki farklı reseptörlere odaklanarak ağrıyı hafifletir ve cildi mikroskobik olarak kaldırarak lenfatik drenajı kolaylaştırır. Bu kaldırma etkisi deride kıvrımlar oluşturur, böylece geçiş boşluğunu arttırır ve etkilenen bölgelerin inflamasyonunda (yankısında) bir azalmaya olanak sağlar.

Yıllarca süren klinik kullanıma dayalı olarak, Kinesio Bantlama, değerlendirme sonrası hastaların gereksinimlerine göre hastaya özgü şekilde uygulanır. Klinik değerlendirme bulguları, Kinesio Bantlama uygulamasının özelliklerine ve diğer olası tedavilere veya yöntemlere yön verir. Tek bir “I” şeridi ya da “X”, “Y” veya diğer özelleştirilmiş şekillerin modifikasyonlarının kullanımının yanı sıra uygulama sırasında banda yerleştirilen esneme yönü ve miktarı ile Kinesio Bantlama yüzlerce şekilde uygulanabilir ve nöromüsküler sistemi yeniden eğitme, ağrı ve inflamasyonu azaltma, performansı optimize etme, yaralanmayı önleme, kan dolaşımını ve iyileşmeyi destekleme ve vücudu homeostaza geri döndürme konularında yardımcı olabilir.

Kinesio Bantlamanın Başlıca İşlevleri




EMS PROBODY

EMS Probody Nedir?

Günlük hayatımızda yaptığımız her hareketin öncesinde hareketin gerçekleşebilmesi için beynimiz ilgili kas grubuna zayıf bir sinyal göndererek kasın kasılıp gevşemesini sağlar. Özellikle fizyoterapi amaçlı olarak, sinir hasarı nedeniyle kasın uyarılamadığı durumlarda veya kasın kullanılmama nedeniyle kitlesinin azaldığı, gücünü kaybettiği durumlarda, beynimizin gönderdiği bu zayıf elektrik akımlarını dışarıdan kontrollü bir şekilde kaslara iletilerek uygulanan bu elektrik akımları kasların uyarılarak kasılıp gevşemesini sağlar ve bu sayede de erimesini engeller. Bu uygulama ProBody Systems‘in geliştirdiği yeni nesil kıyafet ile giyilebilir tüm vücut EMS olarak yeni bir boyut kazanmıştır. ProBody Systems EMS, özel tasarlanan kıyafeti ve elektrotlarıyla vücudumuzdaki 10 ana kas grubunu belirli frekanslardaki akımlar ile uyararak elektriksel kas uyarımı yapan bir sistemdir. Giyilebilir tüm vücut EMS cihazı ile normal bir antrenmanda çalıştırmakta çok zorlanacağınız gövde kasları ve özellikle de omurgayı dik tutmakla görevli olan iç korseleme (core) kasları sadece 25 dakikalık antrenman ile çalıştırılabilmektedir.


Neden EMS Antrenmanı?